Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Tips
Werkzaamheden
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Wat kost een schilder?

Geen huis is hetzelfde en dus is ook geen schilderklus hetzelfde. Op Schildersinuwregio.nl vindt u een overzicht van factoren die van invloed zijn op de totaalprijs van schilderwerk. Wilt u een preciezere prijsindicatie, afgestemd op uw schildersopdracht? Ga dan naar Schilderwerkofferte.nl en vraag meteen gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere schilders.

Van invloed op de kosten

Een prijsopgave voor schilderwerk bestaat altijd uit verschillende elementen. Wat voor de ene schildersopdracht van toepassing is, kan voor de ander helemaal niet nodig zijn.

U kunt rekenen op de volgende factoren die de prijs beïnvloeden:

- De totale oppervlakte die geverfd moet worden.
- Of de binnen- of buitenkant geverfd moet worden, of allebei.
- Het aantal te verven muren.
- Het aantal te verven kozijnen.
- Het aantal te verven deuren.
- De verdieping waarop het schilderwerk uitgevoerd moet worden.
- Het seizoen; hoe drukbezet de schilder is verschilt per seizoen sterk.
- De hoeveelheid schilderwerk; is er één schilder nodig of moet hij collega’s meebrengen.
- Eventuele reistijd van de schilder.
- De benodigde materialen; verfsoorten, steigers e.d.
- De huidige staat van het te schilderen object.

Kosten versus kwaliteit

Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs van een schilder te kijken. Uw tevredenheid staat of breekt met de kwaliteit van het afgeleverde werk. Een professionele uitvoering, waarbij onder andere de oude verflaag zorgvuldig wordt afgeschuurd en de verf in twee lagen wordt aangebracht, zorgt voor een langere levensduur van het schilderwerk.

Ook de kwaliteit van de verf is belangrijk. Goed aangebrachte verf van hoge kwaliteit gaat langer mee dan goedkopere verf die slecht is aangebracht. Verf van goede kwaliteit is beter bestand tegen weer en wind en de geverfde onderdelen van uw woning blijven langer beschermd. Een professionele verfklus lijkt in eerste instantie meer te kosten, maar omdat het verfwerk langer meegaat, zal dit op de lange termijn meevallen.

Probeer, wanneer u verschillende prijsopgaven ontvangt, uit te zoeken waar het verschil in prijs zit. Vraag het de schilder. Bepaal voor uzelf of de goedkope schilder op de lange termijn ook daadwerkelijk een besparing oplevert.

Uurtarief of een totaalprijs?

U kunt besluiten om de schilder een uurtarief te betalen, of om een totaalprijs af te spreken. Aan beiden kleven voor- en nadelen.

Totaalprijs

Wanneer u ervoor kiest om een totaalbedrag af te spreken voor de klus weet u precies waar u aan toe bent. U komt niet voor verrassingen te staan. Er bestaat echter wel een kans dat de klus afgeraffeld wordt wanneer het toch meer werk blijkt te zijn dan verwacht. Ook kan het gebeuren dat u te veel betaalt wanneer achteraf blijkt dat het werk wel meevalt en zo gebeurd is.

Uurtarief

De uurtarieven van een schilder beginnen bij € 15,- voor niet-professionele schilders, zoals uit de krant of via marktplaats. De professionals rekenen tarieven die op kunnen lopen richting € 45,- per uur.

Bij betaling per uur weet u van tevoren niet hoe hoog de uiteindelijke prijs precies wordt. Er bestaat altijd een risico dat de prijs hoog uitvalt omdat het toch meer tijd blijkt te kosten. Of omdat de schilder niet zo snel werkt als hij of zij aangaf. Spreek bij betaling per uur duidelijk af of alle kosten in het uurtarief zijn verwerkt, of dat bijvoorbeeld de materiaalkosten apart verrekend worden.

Het laten schilderen van uw huis door een professionele schilder is niet altijd goedkoop, maar u weet in ieder geval zeker dat het goed gebeurt.