Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Tips
Werkzaamheden
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Dakkapel schilderen

Regelmatig schilderen is belangrijk voor de levensduur van uw dakkapel. Een dakkapel staat bloot aan behoorlijk wat weersinvloeden en een goede laag verf beschermt tegen aantasting door bijvoorbeeld regen, vorst, zon en wind. Het is raadzaam de dakkapel eens in de 4 a 5 jaar volledig te schilderen.

Een dakkapel schilderen is geen eenvoudige klus. De voorbereiding is veel veel, want de dakkapel moet altijd eerst schoongemaakt, geschuurd en ontvet worden. Verder staat de dakkapel natuurlijk op het dak en dit is een moeilijk bereikbare locatie. Schilderen op grote hoogtes brengt risico's met zich mee. Wie zijn dakkapel schildert zal daarom bepaalde veiligheidsaspecten in acht moeten nemen.

Er zijn meerdere manieren waarop dit kan. U moet er in elk geval voor zorgen dat u goed gezekerd bent en vaak is het handig om een steiger te huren. Werken vanaf een ladder is niet aan te raden. Wanneer u helemaal geen risico wilt lopen kunt u het schilderen van een dakkapel beter overlaten aan de professionele schilder.

Een schilder weet namelijk precies welke maatregelen hij moet nemen om de dakkapel veilig te schuren, te schilderen en af te werken. De schilder heeft vaak zelf ook materialen zoals steigers, zodat de extra kosten meevallen.

Bijkomend voordeel van het laten verven van uw dakkapel(len) is dat de schilder - zoals het een vakman betaamt - altijd prima kwaliteit levert zodat uw dakkapel er weer jaren tegen kan.