Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Tips
Werkzaamheden
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Wat doet een schilder?

Natuurlijk schildert een schilder. Het werk van een schilder is echter veelzijdiger dan de meeste mensen denken. Een schilder knapt dingen op, zorgt voor onderhoud en voor verschillende soorten wandbekleding. Een schilder doet dus veel verschillende dingen, maar bij het schilderen zelf zijn de drie hoofdwerkzaamheden sausen, lakken en spuiten.

Sausen
Sausen is het aanbrengen van een muurverf op een steenachtige ondergrond. Dit is een wat traditionelere methode en gebeurt met een kwast of met een roller. Het grote voordeel van sausen is dat dit in alle mogelijke kleuren kan gebeuren. Wanneer u gaat sausen heeft u de mogelijkheid om voor een egale kleur te kiezen, maar is het ook mogelijk om een bepaalde structuur te kiezen. Uw muur krijgt een effen resultaat in de kleur die je uitkiest.

Lakken
Lakken is een methode om hout tegen inwerkingen van buitenaf te beschermen. Goed lakken is belangrijk om het schilderwerk een langere levensduur te geven, en wordt dan ook gedaan door de schilder. Zowel voorlakken als aflakken is belangrijk. Het aantal lagen lak wat nodig is, is afhankelijk van de structuur van het object wat gelakt wordt. Het lakken is goed gebeurd zodra de structuur glad is. Lak kan met een kwast, een lakroller of met een spuit worden opgebracht.

Spuiten
Zoals de naam al zegt wordt bij het spuiten de muurverf of latex letterlijk op de muur gespoten. Deze methode heeft als groot voordeel dat de verf gelijkmatiger op het oppervlak aangebracht wordt. De muur wordt streeploos, zonder zichtbare aanzetten. Latex spuiten is een hele snelle methode, ook omdat de verf in één keer dekkend is. Dankzij de hoge productiesnelheid is spuiten een stuk goedkoper dan traditioneel schilderwerk. Wanden en plafonds kunnen gespoten worden, maar het is ook mogelijk om meubels, kozijnen, ramen, deuren of verwarming te laten spuiten.