Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Tips
Werkzaamheden
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Schilder vergelijken

Elke schilder heeft voor- en nadelen, en ze bieden allemaal net weer iets andere diensten aan. Wanneer schilders gaat vergelijken zijn er verschillende dingen waar u op kunt letten.

Bedenk van tevoren goed wat u precies verwacht van de schilder. Zet op een rijtje welke werkzaamheden u uitgevoerd wilt hebben, wanneer en met welke materialen. Hoe meer details u geeft, des te beter kunnen de schildersbedrijven een offerte voor u opmaken

Wanneer u bij verschillende schilders offertes aanvraagt is het belangrijk om goed te kijken of de offertes op dezelfde werkzaamheden zijn gebaseerd. Het kan zijn dat de ene schilder veel goedkoper lijkt dan de andere, maar dat hij nog zoveel extra kosten vraagt voor bijvoorbeeld de gebruikte materialen, dat u uiteindelijk veel duurder uit bent. Vraag dus goed wat de totaalprijs inhoudt en of er nog extra kosten bijkomen.

Het is belangrijk om niet alleen naar de prijzen te kijken, maar zeker ook naar de kwaliteit. Een huis laat je niet zomaar even opnieuw schilderen als het schilderwerk toch niet echt bevalt, het is dus belangrijk dat het resultaat goed is.  Bij het letten op kwaliteit kunt u onder andere kijken of er goed geschuurd wordt voor het verven, hoeveel lagen er geschilderd gaan worden en met wat voor verf. Door zelf vooraf informatie op te zoeken kunt u dit beter beoordelen.