Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Tips
Werkzaamheden
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Kozijnen schilderen

Voor de levensduur van uw houten kozijnen is het essentieel dat deze eens in de 4 tot 5 jaar goed geschilderd worden. Houten kozijnen schilderen zorgt dat weersinvloeden geen negatief effect hebben op het houtwerk.

Voorkomen is ook bij schilderwerk beter dan genezen. Verf functioneert als een beschermende laag. Vocht en regen zijn de meest voor de hand liggende oorzaken die het hout aantasten. Minder bekende - maar niet minder schadelijke - invloeden op hout zijn boktorren, algen, houtwormen, de zon en vorst.

Wie zijn kozijnen gaat (laten) schilderen besteedt de meeste tijd aan de voorbereiding. Het schilderklaar maken van kozijnen is essentieel voor een mooi eindresultaat. Zorg dus dat de kozijnen goed geschuurd zijn/worden en eventuele oneffenheden moeten worden weggeschuurd of opgevuld.

Maak de kozijnen geregeld schoon met lauw water. Hierdoor kan de verf en het hout blijven ventileren. Loop ook éénmaal per jaar de kozijnen na op scheurtjes in de verf en herstel deze zwakke plekken. Dit is een kleine moeite en u voorkomt hiermee dat het hout verder gaat rotten.