Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Tips
Werkzaamheden
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Muren schilderen

Muren schilderen kan onder andere met een kwast, roller of spuit. Bij het schilderen is vooral de voorbereiding belangrijk. De muur moet altijd goed glad zijn voordat er geschilderd kan worden. Een gladde muur voorkomt dat oneffenheden ziet na het verven.

Alle aanwezige gaatjes moeten opgevuld worden met een muurvuller (bijvoorbeeld Allebastine), muurvuller kan aangebracht worden met een plamuurmes. Het is belangrijk deze stukken na het opdrogen van de muurvuller goed geschuurd worden, dan wordt het hele oppervlak mooi glad.

Iets wat vaak vergeten wordt is het stof-, en vetvrij maken van muren. Dak gaat makkelijk met oude gedrenkt in de ammonia. Dit is een makkelijke en efficiënte manier om de muren helemaal stof- en vetvrij te maken. Vervolgens wordt de rest van de kamer en de vloer afgedekt en kan het schilderen beginnen.

Vaak is het handig om de boven, onder en zijkanten van de muur eerst met een kwast te verven. Vervolgens kan dan verder gegaan worden met een roller, of er kan gespoten worden. Spuiten een goede methode om grote stukken muur snel dekkend te schilderen. Opgespoten verf dekt vaak in een keer en het spuiten is zo gebeurd.

Wanneer u dit alles niet zelf wilt doen kunt u dit overlaten aan een professionele schilder. Dan weet u zeker dat de muren goed geschilderd worden, en daar heeft u lang plezier van.